Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Йокич подписа най-големия договор в НБА

Никола Йокич (с топката) ще подпише контракт за над 260 млн. долара.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратният Най-ценен играч (MVP) на Националната баскетболна асоциация Никола Йокич подписа нов петгодишен договор с Денвър Нъгетс на стойност 264 милиона долара, съобщава АП. Това ще бъде нов рекорд за най-скъп договор в историята на Лигата.

Сръбският център, който през миналия сезон се превърна в първия играч в историята с повече от 2000 точки, 1000 борби и 500 асистенции в редовния сезон, бе избран в драфта от Нъгетс през 2014 година и още преди два месеца разкри, че почти сигурно ще остане в Колорадо. 

"Разбира се, че ще приема оферта, ако получа такава, защото ми харесва цялата организация, всички хората, които работят във франчайза. Имам добри отношения с всички, от собственика до отговорника за екипите", коментира тогава Йокич.

В същото време ESPN съобщава, че звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант иска да премине във Финикс Сънс или Маями Хийт. Дюрант обаче се обвърза с Нетс с 4-годишен договор на стойност 198 милиона долара през 2021, което означава, че ръководството на Бруклин ще иска много сериозна компенсация от Финикс или Маями. В сряда другата звезда на Бруклин Кайри Ървинг подписа удължение на договора за следващия сезон за 36,9 млн. долара.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!