Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

платена публикация
Италианците Il Volo пристигат за големите си концерти в България

Триото ще изпълни най-доброто от репертоара си

4
Снимка: Атанас Търпанов

Остава само седмица до трите големи концерта на най-прочутите млади класически гласове на Италия – триото IlVolo.  Срещите им с българската публика са на 11 юли в Античен театър в Пловдив и на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „Юнак”. Продават се последните билети за концертите им в София.

IlVolo пристигат с последния си проект, посветен на гения Енио Мориконе, който те с огромен респект проучват и записват в продължение на две години и след благословия от семейството му.

Слушахме и избирахме от най-известните му композиции. Онези, които хората разпознават от първо слушане.”, казват те. „Мориконе не само е емблема на италианската култура по света, но той сам по себе си е отделен жанр. Искаме да предадем неговата музика на младите поколения”. 

Концертите “Il Volo Sings Morricone and more” включват не само филмовата музика от кино шедьорите „Имало едно време в Америка”, „Ново кино Парадизо”, „Малена”- филми, които правят Мориконе прочут по целия свят и оставят следа в спомените на цели поколения.

Иняцио, Пиеро и Джанлука ще ни поднесат съчетание от музиката на големия композитор, но и най-големите хитове от 12-годишната им кариера. Публиката ще се наслади на над 30 парчета – от ариите на Турандот, Caruso, през златните италиански хитове като UnAmoreCosiGrande, O, SoleMio, евъргрийните Granada и LaDonnaeMobileдо шедьоврите на Франк Синатра. Баритонът Джанлука Джинобле ще изпъни запазената си марка YourSong на Елтън Джон, Иняцио Боскето – AllByMyselfна Селин Дион, а тенорът Пиеро Бароне ще ни поднесе великолепната ELucevanLeStelleот „Тоска” на Пучини.

Разбира се, тримата музиканти ще ни подарят и прочутата GrandeAmore, която наскоро направиха в нов аранжимент и представиха за първи път на тазгодишната „Евровизия” в Торино.

Пеем за любов, казват те, и нашите концерти са най-подходящото място да доведете любимите си хора.

Концертите “Il Volo Sings Morricone and more” са на 11 юли в Античен театър в Пловдив и на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „Юнак”. Последните билети за София се продават в системата на Eventim.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Галерия