Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 юли е "Ден на ПР специалиста"

Снимка: fb/McCann Sofia

На 7 юли 2022 г. комуникационната общност у нас отбелязва професионалния си празник - "Ден на ПР специалиста" с инициативата "Само истината". С нея комуникационните експерти ще заявят позицията си, подписвайки декларация за подкрепа на институциите в борбата с пропагандата и фалшивите новини. Подробности по темата разказа пред Радио София Диляна Йорданова – член на УС на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

"Пред нас, като комуникатори стои предизвикателството ние също да отбраняваме истината. Не можем да разчитаме единствено на колегите журналисти и медиите, че те ще се борят. Ние сме комуникатори, това да комуникираме правилната информация, верните послания и истината е основополагащо за нашата професия", заяви Йорданова.


Тя сподели, че има диалог между комуникаторите и журналистите, като по време на професионалния празник на ПР специалиста ще има дискусионен панел, в който ще бъдат включени представители на всички комуникационни организации, включително и Дружеството на практикуващите ПР към СБЖ.

"След първия ни дискусионен панел, който ще бъде на тема "Каква трябва да е ролята на професионалните ПР организации за справянето с инфодемията", в която ще вземат участие представители на всички комуникационни общности в страната, ще представим пред гостите комуникатори и пред общността тази декларация, с която наистина искаме да застанем на една страна с останалите комуникационни и браншови организации за да подкрепим спирането на дезинформацията, и да намалим инфодемията", отбеляза Йорданова.

Тя сподели, че след това ще бъдат представени две книги на български преподаватели по връзки с обществеността. Първата е на доц. Димитрина Стефанова и доц. Славянка Ангелова, а втората на д-р Яна Събева.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна