Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев на посещение в Черна гора

На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович

| обновено на 10.07.22 в 20:26
Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Черна гора. Българският държавен глава бе посрещнат на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната.

Утре - 11 юли, ще се състои и официалната церемония по посрещане на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине. Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение, което продължава до 12 юли..

В Черна гора българският държавен глава ще разговаря и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна