Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен е жребият на Балкан и Рилски спортист

Рилски спортист започва срещу сериозен съперник още в първия кръг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на България по баскетбол за мъже Балкан (Ботевград) попадна в група D за редовния сезон на турнира за Купата на Европейската баскетболна централа (ФИБА Европа), в който ще участва през следващия сезон, предаде БТА.

Съперници на ботевградчани ще бъдат Опава (Чехия), загубилият квалификационен полуфинал от Шампионската лига на ФИБА между Керавнос (Кипър) срещу Голдън Ийгъл (Косово) или Бенфика (Португалия) и БК Патриоти Левице (Словакия).

Вицешампионът Рилски спортист ще тръгне от квалификациите и ще играе срещу победителя от двойката Арис (Гърция) - ВК Улвс (Литва) в полуфиналната фаза на пресявките в турнира.

При успех срещу първия съперник, на финала в този квалификационен турнир С, тимът на Рилски спортист ще срещне победителя от двойката Катая Баскет (Финландия) - Апоел Хайфа (Израел). При нова победа българският отбор ще влезе в група В на редовния сезон заедно с Газиантеп (Турция), Бакен Беърс (Дания) и Суонс Гмунден (Австрия).

Домакините на четирите квалификационни турнира ще бъдат определени в следващите седмици след разглеждане на кандидатурите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна