Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 измъкна точка в Благоевград

Футболистите на Пирин имаха куп претенции към съдията Димо Димов
Снимка: sportal.bg

Дузпа, реализирана от Ивайло Чочев в шестата минута на добавеното време, донесе точка за ЦСКА 1948 при гостуването на Пирин в Благоевград. Двата състава завършиха при 1:1 мача по между си от втория кръг на футболната първа лига. Домакините поведоха още в петата минута чрез Преслав Йорданов.

Така ЦСКА 1948 събра 4 точки след първите си два мача за сезона, а Пирин спечели първа точка след загубата от Локомотив Пловдив на старта.

Двубоят бе белязан от няколко претенции за дузпи от съперниците, включително отсъдената в 96-ата минута за ЦСКА 1948 и липсата на сигнал от рефера Димо Димов при спорна ситуация буквално в последните секунди.

Двата състава изиграха интересно първо полувреме, като още в началните моменти футболистите на Пирин имаха претенции за игра с ръка на Реян Даскалов при удар на Петър Занев и ситуацията бе преразгледана със системата за видеоарбитраж (ВАР), но без да се стигне до дузпа. Домакините поведоха с 1:0 в 5-ата минута, когато Преслав Йорданов засече центриране на Андрей Иванов от корнер и реализира за 1:0.

Пирин можеше да удвои аванса си в 11-ата минута, когато организира обещаваща контраатака, завършена от Китан Василев, който обаче не успя да отправи точен удар. Пет минути по-късно гостите бяха близо до изравняване. Марио Топузов се справи с Янко Георгиев, но после не завърши по най-добрия начин атаката за ЦСКА 1948. Октавио пък прати топката в наказателното поле на Пирин след свободен удар в 22-ата минута и Алекс Колев стреля, но вдясно от вратата на благоевградчани. В последните минути на първото полувреме Колев имаше още възможности да се разпише. В 37-ата минута той засече топката след центриране на Александър Александров, но пак я прати встрани от вратата на Пирин, а шест по-късно вратарят Янко Георгиев отрази негов удар.

Гостите от София започнаха по-активно през второто полувреме, но Георги Русев на два пъти не успя да реализира при атаки за ЦСКА 1948 в 47-ата и 54-ата минути. Четири по-късно и Александър Колев бе неточен. Футболистите на Пирин създадоха добра възможност в 62-ата минута, когато Казуки Такахаши подаде към Преслав Йорданов, но нападателят стреля над вратата на гостите.

В добавеното време гостите поискаха дузпа за нарушение на Христофор Хубчев срещу Карлос Охене в наказателното поле ва Пирин. Тази ситуация бе разгледана със системата за видеоарбитраж (ВАР) и главният съдия Димо Димо отсъди дузпа. Ивайло Чочев бе точен за ЦСКА 1948 от бялата точка за 1:1.

Събитията на терена предизвикаха недоволството на феновете на домакините и се наложи намесата и на полицията. Напрежение имаше и между футболистите на двата състава.

В последните секунди на мача играчите на Пирин поискаха дузпа за задържане на Преслав Йорданов, но сигнал за такава не последва, а нямаше и консултация със системата за видеорбитраж и резултатът остана 1:1.

В следващия кръг на 22 юли отборът на ЦСКА 1948 приема шампиона Лудогорец, а Пирин гостува на Спартак Варна.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна