Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще участва и в Синсинати

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров ще бъде една от многото звезди на турнира по тенис от сериите Мастърс1000 в Синсинати, обявиха организаторите на надпреварата, която ще се проведе от 13 до 21 август.

Българинът спечели турнира през 2017 година, като на финала победи австралиеца Ник Кириос. Турнирите от Мастърс 1000 са задължителни за тенисистите, чийто ранкинг и здравословно състояние им позволява да участват.

Димитров се възстановява от травма и се очаква да се завърне на корта на АТР 500 турнира във Вашингтон от 1 август, а след това ще играе и в Мастърс 1000 състезанието в Монреал преди Синсинати.

В турнира се очаква да играят и носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал и шампионът от 21 турнира от Шлема Новак Джокович, който обаче може да не бъде допуснат в САЩ заради липсата на ваксина за коронавирус. През миналата година двамата пропуснаха състезанието по различни причини.

Германецът Александър Зверев, който не игра на Уимбълдън заради травма в глезена, също се очаква да участва в Синсинати, където има да защитава титла от миналия сезон. Водачът в световната ранглиста и шампион за 2020 година Даниил Медведев също ще участва.

При жените най-голямото име сред подалите заявки е това на Серина Уилямс. 40-годишната американка се завърна наскоро на корта след едногодишно отсъствие, заради което изпадна извън първите 1200 в ранглистата, но ще участва в основната схема в Синсинати със защитен ранкинг. Американката е заявила участие и в турнира в Торонто седмица по-рано.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна