Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англичанките на полуфинал на европейското

Стенуей вкарва гола за 2:1 в продълженията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Женският национален отбор по футбол на Англия се класира за полуфинала на европейското първенство с победа след продължения над Испания с 2:1 в Брайтън.

Джорджия Стенуей донесе успеха с изключителна индивидуална изява в 96-ата минута. Преди това Естер Гонсалес Родригес бе извела испанките напред в началото на втората част, а едва 6 минути преди края Ела Туун успя да изравни за тима на домакините.

Англия доминираше сериозно в групата си, като постигна три победи с обща голова разлика 14:0, но успехът над Испания наистина бе драматичен. Сега отборът чака на полуфинал победителя от сблъсъка между Швеция и Белгия, който ще се играе в петък.

Играта на Испания се промени след почивката след влизането на резервата Атенеа де Кастийо, която асистира за попадението на Естер Гонсалес. Де Кастийо можеше да вкара и втори гол десетина минута по-късно, като ударът бе спасен с мъка от Ърпс.

В 84-ата минута Туун прати мача в продължения с гол от воле, а в тях нападателката на Байерн Стенуей вкара красиво попадение в горния ляв ъгъл на вратата на испанките.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна