Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов предупреди: Правителство в този парламент – банкрут за държавата (видео)

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, за държавата – това е банкрут, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети изграждащия се храм "Свети Пантелеймон", който се намира в Каспичан.

Според него "Продължаваме Промяната" целят да има предсрочни избори, но преди това ще работят за избирането на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

"Преди 10 дни те казаха, че ИТН е мафия, сега те преговарят с тях, значи правителството е на мафията. Вижте им метаморфозата - от мафиоти пак станаха готини момчета. Те го говорят, аз само ги цитирам. Тази промяна българинът ще я усети най-добре наесен", настоя той.

По думите му, една хилядна от това, което прави сега правителството, ако е било направено от ГЕРБ, "щяха хората да ни разсипят", настоя екс премиерът.

"В същата джипка се возят година и половина. Аз като се возех беше лошо, при тях – готино. Защо е този двоен аршин?", попита Борисов.

"Те си крадат от тока, от бензина, посредниците им превеждат пари. Оплитат се в кълчищата – колкото повече говорят, толкова повече услуга ни правят", настоя лидерът на ГЕРБ.

Според него инфлацията в момента у нас е чудовищна.

"През нея правителството ви взима с 20 на сто повече данъци", пресметна той и посочи, че по негово време е държал тя да е около процент.

"Хлябът си е скъп, колкото си беше, олиото си е скъпо, колкото си беше, но… Това е положението. Народът мълчи, що мълчите бе?", попита той.

Бойко Борисов заподозря за пореден път, че държавата изнася оръжие за Украйна, но крие.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна