Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Rax.bg добавя CyberPanel контролен панел към хостинг услугите си

Снимка: RAX.BG

RAX (Rax.bg) - водещ доставчик на облачни услуги в България, обяви, че предлага уеб хостинг услуги, основани на CyberPanel контролен панел и софтуер за управление на сървъри и технологичните услуги.

  Хостинг плановете със CyberPanel предлагат редица предимства на потребителите на софтуер с отворен код и в частност на собствениците на WordPress базирани сайтове. Този вид контролен панел автоматично конфигурира едно от най-популярните и ефективни приложения за използване на кеш памет - LSCache в WordPress Cache за всички уебсайтове на потребителя, които използват системата за управление на съдържание WordPress. Това автоматично осигурява бързина на зареждане на уеб страниците.

  CyberPanel използва Git webhooks и позволява актуализации на софтуерен код директно от хранилища като GitHub и GitLab към уеб сайтовете. Контролният панел дава възможност за използване на безплатния open-source базиран SSL сертификат Let’s Encrypt за уебсайтове, дъщерни домейни и имена на хостове (hostnames). Освен в т. нар. клас услуги “Споделен Хостинг”, RAX ще предоставя CyberPanel и като основен контролен панел за управление на облачни услуги и наети сървъри.

  “CyberPanel е софтуер с отворен код. За разлика от cPanel, който е контролен панел със затворен код, собственост е на една компания и подлежи на разработка само от нейния вътрешен екип, CyberPanel се развива от общност от разработчици. Това гарантира устойчивостта и надежността му”, казва Валентин Гъдов, специалист по управление на процeси, клиентски профили и облачни услуги в Rax.bg. CyberPanel има безплатен лиценз. Собствениците на уеб сайтове могат го използват заедно с уеб сървър приложението с отворен код OpenLiteSpeed, което осигурява бързи на уеб страниците. Контролният панел има и настройка с едно кликване за инсталация на популярни рамки софтуерни приложения с отворен код”.

  RAX запазва услугите основани на cPanel. Въвеждането на CyberPanel базирани хостинг планове е част от политиката на доставчика да осигурява надеждни и иновативни технологични услуги със софтуер на достъпни за потребителите цени.

  През месец юни 2022 г. RAX обяви, че предоставя на клиентите си услуга, с която могат да елиминират изцяло прекъсването на уебсайт услугите, софтеуерните приложение и доставянето на съдържание, причинено от спиране работата на сървър или операционна система. Услугата се нарича “Failover Cloud” и е приложима към услугите от вида “Уеб хостинг”, “Облачни сървъри” и “Наети сървъри”.

  Основният дата център на RAX се намира в телекомуникационната сграда Equinix SOF 1 в София. Доставчикът има оборудване и доставя услуги и от центрове за съхранение на данни в Пловдив, София, Амстердам, Лондон, Франкфурт.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна