Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделев ще се върне на терена с шлем

Тодор Неделев спазва стриктно лекарските предписания.
Снимка: ПФК Ботев 1912 Пловдив

"Не помня как се случи инцидентът. Катастрофата стана само няколко минути, след като се качихме в автобуса. Събудих се в болницата. Разпитах нашия доктор как се е случило и не можех да повярвам. Радвам се, че съм живо", обяви Тодор Неделев в интервю за bTV.

 Капитанът на Ботев (Пловдив) продължава да се възстановява, след като пострада в сблюсъка между двата автобуса на националите по футбол в Тбилиси на 10 юни. Той претърпя спешна операция на главата и сега си почива.

"Чувствам се добре, възстановяването върви по план. След няколко дни имам скенер на главата, надявам се резултатите да са добри. В края на месеца ще дойде лекарят, който ме оперира в Грузия. Надявам се новините да са добри и вече да започна да правя някакви неща", каза Неделев.

Той разкри и кои лекарски препоръки следва: "Не трябва да излизам в това време, доста са тежки температурите, трябва да стоя вкъщи и да почивам. Мога да излизам сутрин рано и късно вече. Не трябва да излагам на слънце главата си, затова ходя с шапка."

При завръщането си на терена, Неделев ще носи специално изработен шлем, като този, с която вратарят Петер Чех играеше дълги години.

"Ще бъде направена каска, от вътрешната страна ще бъде по-твърда заради евентуален удар в главата, останалото ще е абсолютно същото като при Петер Чех. Не мога да кажа кога ще се върна във футбола. Така ми се играе...Тежко е, защото цяла година се борихме да играем в Европа, а сега само гледам от трибуните. След операцията на коляното знаеш точно след колко време ще се завърнеш на терена, а сега не е така. Когато ми кажат докторите, тогава."

"В момента не ми е позволено да ям сладко и да пия алкохол. Всичко спазвам, защото искам да се възстановя колкото се може по-бързо."

Той сподели и че близките му са преживели най-тежко инцидента, който е бил истински шок за тях. Приятелката му замина за Грузия при първа възможност, за да бъде до него.

"Сега имам повече възможност да обърна внимание на приятелката ми. Тя също го преживя много тежко. Когато е научила за катастрофата, е получила шок, вдигнала е кръвно и е отишла в спешното. Когато ме видя в болницата, че се чувствам по-добре, вече се поуспокои. На 18-и трябваше да бъдем кумове на най-добрия ми приятел, но ще има време за всичко. Мечтая близките ми и приятелите да са живи и здрави. Мечтая да имаме дете с моята приятелка. Мечтая Ботев Пловдив да е сред топ отборите и всяка година да играе в евротурнирите. Мечтая и да направя добър трансфер като за последно. Догодина ставам на 30 години. Но най-важното е да сме живи и здрави", завърши Неделев. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна