Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са най-слушаните подкасти на БНР за юли

Автор:
Снимка: www.pexels.com

Българското национално радио продължава да развива своето аудио съдържание с нови подкасти и експертни анализи по актуални теми. Всички тях можете да намерите в платформите за слушане на Българско национално радио. Ето кои са епизодите, които се превърнаха в най-слушаните за месец юли.

Най-слушаният епизод за отминалия месец е от подкаста "Кожа и слънце", който започна нов сезон. В него водещи специалисти обясняват как слънчевите лъчи влияят върху хората с ревматоидни заболявания като лупус, системна склероза и ревматоиден артрит:

Не пропускайте да чуете и най-слушания епизод от другия здравен подкаст на БНР – "В центъра на системата". В него гостува председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, който коментира едни от най-актуалните теми – за хода на дигитализацията и издаването на т.нар. "бели" електронни рецепти:


На голям слушателски интерес се радват епизодите от документалните поредици на БНР. С помощта на безценната колекция от аудиозаписи от Златния фонд на БНР подкастът "Големите" разказва за живота на значимите личности на България. Чуйте епизода за Никола Вапцаров, в който ще научите любопитни факти за поета, разказани от неговите близки:

Чуйте и епизода, посветен на цар Фердинанд, който също се нареди сред най-слушаните за месец юли. В него ще чуете както общоизвестни факти, така и редки аудиодокументи, които разказват как се е организирал един от атентатите срещу него и какви са били отношенията му с престолонаследника Борис:


"Великите европейци" е другата историческа поредица на БНР, в която журналистът от Радио Пловдив Пламен Асенов разказва за живота на великите личности от Европа. Чуйте епизода за Мария Гьоперт – Майер, която е едва втората жена след Мария Кюри с Нобел за физика:

Не пропускайте и историята на един от най-прочутите френски писатели Александър Дюма – баща. От двата епизода за него ще научите защо идва в Париж с 20 франка в джоба и точно с толкова си тръгва от този свят:


"Новините на детски език" е най-новата поредица на БНР, която също предизвика слушателския интерес. Това е съвместна рубрика на радиото с онлайн медията за деца "Вижте.бг". Новините на детски език обясняват ясно какво се случва в света на големите така, че да е интересно на децата. Ако сте пропуснали първия епизод, можете да го чуете тук:


"Фактор" е другият нов подкаст на БНР, в който гостуват изявени спортисти и известни личности, пробили си път към върха, благодарение на спорта. Чуйте епизода с Филип Буков, който разказва къде е пресечната точка между бокса и актьорската професия:


По традиция подкастът за тенис на БНР "Начален удар" също се нарежда сред най-слушаните за месеца. Ако сте любопитни да разберете какво е падел и как се развива в България, то този епизод е за вас:

Не пропускайте и епизода, в който гостува колоритната кулинарка и тенис любителка Адриана Гюзелева, която разказва какво би сготвила на тенис звездите:


Епизод от лайфстайл подкаста "Тя на трета степен" е последният, който се нареди сред най-слушаните за отминалия месец. Фокусът в него е върху опазването на околната среда. Чуйте кои са добрите практики, които всеки може да приложи в ежедневието си, за да щади природата:


Всички подкасти на БНР можете да слушате:

 binar.bg | Spotify | Soundcloud  | Google Podcasts  | Viber 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна