Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ателието на Кирил Харалампиев

Днес фоторазходката ни е в ателието на Кирил Харалампиев.

На вратата ни посреща първата му палитра, а вътре и портретите на родителите му, които той е рисувал, когато е бил на 7 години. Показва ни картините си и даже нарисува едно малко бижу, за да ни покаже как се случва "магията" в ателието.

Роден през 1981 г. в град София. Завършил е Художествената академия в София със специалност "Живопис" при проф. Валентин Колев. От 2007 г. е член на Съюза на българските художници.

Работи в областта на живописта и рисунката.

Ето какво сподели той за работата си пред БНР:

"Творческите ми търсения в момента са свързани с абстрактната живопис. Идеята за изграждане на пластични образи, резултат от осмисляне и преоткриване на реални обекти и пречупването им през призмата на собственото ми разбиране за живописта ми се струва привлекателна и една възможност за бъдещо развитие.

По-далеч от повърхностното наподобяване и по-близко до структурната същност на действителността и процесите в нея. Това мое разбиране ме води към сложното взаимодействие на различните композиционни структури, някои от които строго геометризирани с чисто живописната тъкан на картината.

От контраста на различните живописни петна, през тънкия полутон, до чисто пастелното звучене - всичко това дефинирано чрез разнообразни фактури и рисувателни техники е в основата на една моя картина, част от общия ми пластичен проблем".

Има 4 самостоятелни изложби, участва в колективни изложби и международни проекти.

Негови произведения са собственост на частни колекции в страната и чужбина.

Разходете се със снимките в прекрасното ателие на Кирил Харалампиев.














Снимки: Ани Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна