Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топ 5 подкаста на БНР за слушане по време на ваканция

Автор:
Снимка: www.pexels.com

Лятото е в разгара си и e време за почивка. Дали докато пътувате, докато сте на море или планина, подкастите са отличен начин да направите ваканцията си по-приятна. Предлагаме ви няколко епизода от поредиците на Българското национално радио, които ще разнообразят почивката ви и ще ви запознаят с интересни факти.

Освен че се радват на голям слушателски интерес, историческите подкасти на БНР са чудесен начин да разпуснете в свободното си време и да научите нещо ново. Благодарение на единствени по рода си архивни звукови материали, поредицата "Големите" разказва за живота на значимите личности на България. Предлагаме ви да чуете епизода за слънчевото момиче на българската поезия – Петя Дубарова. От него ще научите кога написва първите си стихове, кой е българският изпълнител, изпял най-много песни по нейни текстове и още много интересни факти:

Другата документална поредица на БНР "Великите европейци" по увлекателен начин разказва за живота на значими личности от европейската история. Чуйте епизода, посветен на едни от най-известните детски автори – братя Грим. Кога започват да пишат, как се раждат техните текстове – този епизод на "Великите европейци" разказва техния живот като приказка:

Ако сте изкушени от спорта, предлагаме ви да чуете и епизода на спортения подкаст на БНР – "Фактор", в който гостува Цанко Цанков. Той е първият плувец в историята, преплувал акваторията на най-големия български залив - Бургаския с дължина 46 800 метра. Освен това Цанко е притежател и на световния рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. Още любопитни факти за Цанков и какво ново предизвикателство му предстои – ще научите тук:

За да бъде почивката ви приятна, слушайте и лайфстал подкаста на БНР – "Тя на трета степен". Освен че подбират интересни и любопитни теми, водещите се стремят да запознават аудиторията си с полезни каузи. Предлагаме ви да чуете епизод за добрите практики, които всеки може да прилага в ежедневието си, за да щади природата:

За оригинални каузи и идеи разказва и подкастът "Младите с име". Чуйте епизода с гост Благослав Михайлов, който обяснява какво е дигитално Народно събрание и как то допринася за будно гражданско общество:


Ако искате да чуете още от подкастите на БНР, можете да ги намерите в следните платформи:

 binar.bg | Spotify | Soundcloud  | Google Podcasts  | Viber 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени