Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Гавалюгов награден от ФИБА

Гавалюгов ще бъде лидер на националния отбор и в София.
Снимка: БК Балкан

Българският национал Александър Гавалюгов попадна сред десетте играчи, които бяха отличени от Международната федерация по баскетбол (ФИБА) преди европейското първенство за юноши до 16 години в Дивизия Б, което предстои в София от 11 август. Официалният сайт на турнира постави гарда на България в престижната класация. Националите са в една група с отборите на Швейцария, Исландия, Чехия и Люксембург.

"След като впечатли на Чалънджър турнира през миналата година, Александър Гавалюгов се завръща на европейската сцена с целта да поведе към промоция пред родна публика добрия български отбор, в който е включен още и баскетболистът на Стела Адзура Деян Колев. Гавалюгов е изключително талантлив гард, който често разчита на стрелбата си от далечно разстояние", пишат от ФИБА.

"Гавалюгов може да намира свободните си съотборници от различни позиции. С тези умения плеймейкърът определено ще бъде един от най-добрите гардове в първенството, особено ако успее да подобри показателите си при стрелбата от миналата година - 34 процента стрелба от полето, 23 процента от тройката и 67 процента от наказателната линия. Александър Гавалюгов ще сътвори шоу пред домашната публика в София", добавят още от баскетболната централа.

В класацията попадат още играчи от Германия, Швеция, Грузия, Финландия, Австрия, Белгия, Португалия и Исландия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна