Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резерва спаси ЦСКА София срещу Септември

Футболистите на ЦСКА София продължиха с победната си серия в първенството, надигравайки и състава на Септември
Снимка: sportal.bg

ЦСКА-София победи столичния Септември с мининалното 1:0 в мач от шестия кръг на първа футболна лига. Благодарение на трите точки обаче "червените" излязоха на второ място във временното класиране, докато новакът в елита остава с четири точки в дъното на класирането.

Треньорът на домакините Саша Илич направи цели 9 смени в отбора си в сравнение с реванша със Сейнт Патрикс и преди плейофа срещу Базел в Лигата на конференциите. От титулярите в Ирландия на терена бяха единствено Георги Йомов и последното попълнение Джонатан Линдсет.

Това неминуемо се отрази и Септември бе по-добрият отбор в първите минути. Гостите организираха три опасни контраатаки още до десетета минута, като при последната Симеон Александров вканра топката във вратата на Димитър Евтимов. Страничният съдия Димо Велчев обаче вдигна засада, а прегледът с ВАР (видео повторенията, които помагат на реферите) установи, че нападателят е бил сантиметри зад защитата.

Първата опасност за "червените" дойде в 27-ата минута. Тогава Жеферсон подхвана атака, Георги Йомов с едно докосване изведе Дюкенс Назон зад защитата, но нападателят не можа да свие удара си и стреля в аут.

В 40-ата минута Линдсет подаде чудесно на Йомов, който от чисто положение отдясно стреля във външната страна на мрежата.

През втората част ЦСКА започна със силен натиск, но без да създаде в началото чисти положения. Две грешки направи нападателят Дюкенс Назон, което ядоса треньора Илич и го накара бързо да го замени с Браян Морено. Колумбиецът бързо се отличи, като само след 5 минути на терена успя да открие резултата. При бърза контраатака той бе изведен чудесно от Туфегджич и вкара със силен удар в левия ъгъл на вратата.

В 73-ата минута активният Линдсет се пребори за топката отдясно и центрира, а Жеферсон стреля в глава, но право в ръцете на вратаря Димитър Шейтанов. Морено направи пропуск след това, но беше и в положение на засада.
В 80-ата минута резервата на домакините Калоян Кръстев се измъкна зад защитата, но сам срещу вратаря даде много несръчен пас на Браян Морено.

До края на мача ЦСКА-София контролираше мача и не позволи на гостите да си помислят за изравняване.

Треньорът на "червените" Илич си изкара жълт картон, който е трети за него през сезона и няма да води отбора в следващия мач срещу ЦСКА 1948.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна