Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Amazon обвини Федералната търговска комисия в тормоз над шефовете на компанията Безос и Джаси

Американският предприемач Джеф Безос, основател и изпълнителен директор на интернет магазина за електронна търговия Aмазон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният гигант Amazon обвини Федералната търговска комисия на САЩ (FTC), че тормози нейния основател Джеф Безос и главния изпълнителен директор Анди Джаси, като част от разследване на доходоносната схема за членство Prime на водещата платформа за електронна търговия, съобщава "Файненшъл таймс", цитирайки информация на Business Insider.

От март 2021 г. американският регулатори разследва дали Amazon използва измамни техники, за да примами клиентите да се регистрират за абонаментната услуга Prime, която предлага безплатна доставка и други предимства на цена от $ 139 на година. Регулаторът също така разглежда дали Amazon несправедливо усложнява процеса за клиентите, които искат да анулират членството си за тази услуга.

В декларация от 5 август, която вече беше публикувана от Федералната търговска комисия, Amazon посочва, че разследването наскоро е станало "прекомерно обременяващо" за служителите и ръководителите на компанията, след като са били връчени най-малко 19 индивидуални призовки с искания да се свидетелства.

Amazon каза, че нови искания за материали са дошли след месеци на бездействие от страна на FTC във връзка с проучването, като са дадени само няколко седмици за изпълнение.

От FTC не отговориха на искането за коментар, посочва финансово издание.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна