Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На входа на България хората вече не вярват в предизборни обещания. Искат… път

Ако трябва да се вярва на поговорката, че по дрехите посрещаме, а по ума изпращаме, то логично е граничните пунктове на България, както и пътищата, водещи до тях, да са добре поддържани, ремонтирани и подредени.

Не точно такава е ситуацията обаче на границата ни с Румъния край село Кардам, община Генерал Тошево, където тесният двулентов път от години чака своя ремонт, опашките от тежкотоварни автомобили са ежедневие, липсват елементарни условия като кошчета за боклук и химически тоалетни, а случаите на закъсали чужди туристи с пукнати гуми и изпочупени автомобили заради лошата настилка са ежедневие.

На фона на това местните хора не спират да се борят и да настояват за онова, което е тяхно изконно право като жители на държава, член на ЕС – хубав път, уредена инфраструктура и отново пълни класни стаи в местното училище, което днес е със затихващи функции.

Как един седемкилометров път може да се превърне в разделителна линия между надеждата и отчаянието и може ли той да бъде построен само с обещания на политиците, чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна