Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец и ЦСКА София в битки за влизане в груповата фаза

ЦСКА София спечели с 1:0 преди седмица.
Снимка: БГНЕС

Отборите на Лудогорец и ЦСКА София ще влязат в решителни битки за участие в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите тази вечер.

Шампионите гостуват на Жалгирис във Вилнюс от 19 часа наше време, а "армейците" играят срещу Базел в Швейцария от 20 часа. В първите срещи българските тимове спечелиха с по 1:0 след автоголове.

Лудогорец започна европохода си през този сезон още в първия кръг на Шампионската лига, където се справиха с черногорския Сутиеска, след което победиха шампиона на Ирландия Шамрок Роувърс, но бяха спрени от Динамо Загреб в третия кръг на надпреварата. По този начин разградчани се прехвърлиха в плейофите на Лига Европа.

Жалгирис също отстрани два съперника в квалификациите на Шампионската лига, преди да отпадне от Бодьо/Глимт.

Лудогорец пропусна да запише по-изразителна победа срещу Жалгирис.

Класиране на Лудогорец в групите на Лига Европа ще донесе на клуба премия от 3,64 милиона евро, както и 630 хиляди за всяка победа и 210 хиляди за равенство. При отпадане довечера, тимът от Разград ще влезе в групите на Лигата на конференциите.

Гостуването на ЦСКА София на Базел ще бъде трудно, но крайният успех ще донесе сериозни постъпления в касата на клуба. При класиране за групите на Лигата на конференциите "армейците" ще си гарантират 2,94 милиона евро плюс 500 хиляди евро за всяка победа и 166 хиляди за равенство.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна