Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пращаме деветима стрелци на ЕП

Антоанета Костадинова
Снимка: Ройтерс

Управителният съвет на Българския стрелкови съюз определи състава на националите, които ще участват в предстоящото европейско първенство с малокалибрено оръжие във Вроцлав, Полша, от 7 до 17 септември.

Сребърната медалистка от олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова, Антон Ризов, Мирослава Минчева, Ирена Танова, Таня Ризова, Самуил Донков, Кирил Киров, Стоян Пушков и Валентин Малакчиев са състезателите, които ще представят страната ни в континенталния шампионат.

Всички тренират усилено в клубовете си за европейското и се готвят по план подготовката, изготвена от техните треньори. Костадинова, Танова и Минчева ще стрелят на 25 метра пистолет, Донков и Киров на 50 метра пистолет, Антон и Таня Ризови са в дисциплината 50 метра пушка, а Малакчиев и Пушков на 25 метра бърза стрелба с пистолет.

Междувременно УС на БСС избра за временно изпълняващ длъжността председател Елка Васева до свикването на Общото събрание. На него ще бъде приета молбата на Весела Лечева за напускане на поста заради назначаването ѝ за Министър на младежта и спорта.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени