Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен най-бърз във втората тренировка в Белгия

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул) спечели категорично първото място във втората свободна тренировка преди Гран при на Белгия, но той и неговият голям съперник в битката за титлата Шарл Льоклер (Монако, Ферари) ще стартират от задната част на решетката. Те са сред шестима пилоти, които са наказани за смяна на задвижващата система след изчерпване на лимита. 

Видът на решетката ще бъде оформен след съботната квалификация, но още от петък е ясно, че още Ландо Норис (Великобритания, Макларън), Естебан Окон (Франция, Алпин), Мик Шумахер (Германия, Хаас) и Валтери Ботас (Финландия, Алфа Ромео) ще получат наказания. Причината за масовата смяна на агрегати по всяка вероятност се крие в конструкцията на белгийската писта "Спа-Франкоршан", която дава възможност за повече изпреварвания.

Наказанията на двамата лидери дават огромен шанс за победа за Чеко Перес (Ред Бул, Мексико) и Карлос Сайнс (Испания, Ферари). Мерцедес също ще бъдат сред фаворитите с британците Люис Хамилтън и Джордж Ръсъл.

Ферстапен бе най-бърз в петък следобед с време 1:45.507 минути. Втори остана Льоклер с 0.862 секунди пасив, а Норис се класира на трето място. Сайнс завърши пети зад Ланс Строл (Канада, Ланс Строл).


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени