Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) с първи успех за сезона

Футболистите на Ботев (Пд) заслужено победиха Септември с 3:1
Снимка: sportal.bg

Ботев (Пловдив) надигра Септември (София) с 3:1 като домакин в мач от 8-ия кръг на футболната Първа лига. Домакините  стигнаха до успеха с голове на Елвис Ману, Антоан Бароан и Виктор Генев и по този начин записаха първа победа от 7 изиграни мача от началото на сезона. Така „жълто-черните“ се изкачиха на 14-та позиция в класирането с актив от 4 точки. Тимът на Славко Матич пък регистрира 5-то поражение през кампанията и остава 11-ти с 7 пункта.

В 7-ата минута Ботев реализира попадение, което обаче беше отменено заради засада. Дилан Мертенс изведе Ману зад защитата на Септември отдясно, бившият играч на Лудогорец надбяга бранител на гостите и подаде в наказателното поле към Мохамед Брахими, който от близка дистанция прати топката в мрежата, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР попадението беше отменено заради засада при подаването към Ману.

В 26-ата минута Ботев поведе в резултата. Елвис Ману получи с гръб към вратата на столичани в близост до централната линия на терена, след което нидерландецът успя да се завърти, освобождавайки се от защитник на гостите, и с мощен индивидуален рейд стигна до наказателното поле на Септември, от където си отвори позиция за стрелба и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Шейтанов - 1:0.

3 минути след подновяването на играта отборът на Славко Матич стигна до първи удар към вратата на “жълто-черните“. Джеймс Ето’o от състава на Ботев сбърка при изнасянето на топката, пасът му беше пресечен от Красиан Колев, след което капитанът на Септември напредна и стреля от около 20 метра, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на Ботев. 

В 52-ата минута вратарят на пловдивския тим отново трябваше да се намесва решително. След нова грешка на „канарчетата“ в собствената половина, влезлият като резерва Асен Чандъров шутира коварно от дъгата на наказателното поле към долния десен ъгъл на Ханкич, но австриецът успя да избие в корнер. 

В 73-ата минута Ботев реализира второ попадение. Рой Херман отне топката в собствената половина, напредна и пусна пас към Антоан Бароан, който се справи с двама защитници на гостите в наказателното поле и стреля по земя с десния крак, преодолявайки Димитър Шейтанов за 2:0.

3 минути по-късно Бароан влезе в ролята на асистент към Виктор Генев за трети гол. След късо изпълнение на корнер французинът центрира в наказателното поле, където капитанът на Ботев изскочи зад защитата и реализира с глава. Ситуацията беше разглеждана близо 4 минути с помощта на ВАР, но в крайна сметка голът беше признат.

В 84-ата минута Септември стигна до почетно попадение. Симеон Александров се откъсна от защитата на домакините отляво, финтира Генев и матира Ханкич за 3:1, като по този начин оформи крайния резултат.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна