Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Костадинов най-добър в VII кръг на Първа лига

Димитър Костадинов
Снимка: БГНЕС

"Левски не затворена страница за мен, но сега съм концентриран изцяло върху играта си в Септември", обяви нападателят Димитър Костадинов, който вкара третия гол за победата срещу Берое с 3:1. По-рано днес той беше награден от пресклуб „България“ за №1 на 7-ия кръг в първенството. Както е известно той изпадна в немилост на "Герена", заради страстта му към хазарта.

Костадинов благодари на своите съотборници, на треньорския щаб и на ръководството на столичани. „Най.важното е отборът да се спаси и да остане в Първа лига, също така да се дава път на младите футболисти“, сподели бившето попълнение на "сините". „Валери Божинов е страхотен, позитивен и ни мотивира, дава ни и професионални съвети“, каза за помощник треньора на тима Костадинов.

Той изрази възхищение и от треньора Славко Матич::"Изключителен професионалист и съм щастлив, че имам възможност да работя с него“.

Димитър Костадинов бе категоричен, че с такъв екип тимът му не само може да остане в efbet Лигата, но и да отскочи с няколко места по-напред. "Силната мотивация е факт. Никога не излизаме с нагласа да губим“, описа настроението в отбора играчът на 7-ия кръг.

 "Следващият мач на Септември е срещу Черно море, един доказано силен съперник, но настроението в отбора пак е за победа. Единственото, което може да ни попречи да покажем по-осезаем прогрес е липсата на опит, тъй като има много млади играчи", подчерта Димитър Костадинов.

„Чуждите играчи с нищо не превъзхождат българските, просто българите нямат шанс за изява“, е оценката на Костадинов за участието на многото привлечени футболисти от други страни в нашето първенство. „Трябва да има търпение към младите българи“, добави нападателят. „Септември, Арда и Славия дават шанс на младите“, обобщи Костадинов.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени