Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси загуби от Саутхемптън

Дженепо от Саутхемптън се опитва да удуши нападателя на Челси Стърлинг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трудният старт на Челси в английското първенство по футбол продължи и в петия кръг, след като лондончаните допуснаха обрат и отстъпиха с 1:2 при гостуванети си на Саутхемптън. Така тимът на Томас Тухел остана осми в генералното класиране при равенство в точките със "светците" и по-лоша голова разлика.

Рахийм Стърлинг даде преднина на Челси в 23-ата минута с третия си гол в два мача, но "сините" не задържаха дълго преднината си. Ромео Лавия изравни за домакините с удар извън наказателното поле пет минути по-късно, а Адам Армстронг обърна резултата с попадение в добавеното време.

Отборът на Челси, който отстъпи на Лийдс в предното си гостуване, така и не успя да превърне игровото си надмощие в повече през втората част и загуби двубоя.

Александър Митрович пък заби стотния си гол за Фулъм при победа на отбора с 2:1 над Брайтън на "Крейвън Котидж". Сръбският нападател даде преднина на домакините в 48-та минута след пас на Неескенс Кебано, а Люис Дънк си вкара автогол след центриране на Андреас Перейра седем по-късно.

Брайтън намали след час игра с попадение от дузпа на Алексис Макалистър, но домакините спечелиха с крайното 2:1. Така Фулъм събра осем точки от пет мача, а Брайтън, който бе в серия от девет двубоя без загуба, е с десет пункта.

Лийдс и Евертън завършиха наравно 1:1 в друг мач от междинния кръг, след като Антъни Гордън даде преднина на "карамелите" в 17-ата минута, а Луис Синистера изравни за домакините в началото на второто полувреме.

Така Лийдс се изкачи на пето място с осем точки и равенство с шестия Фулъм, докато Евертън е 15-и след три равенства и две поражения.

Мачът между Кристъл Палас и Брентфорд също завърши 1:1. Уилфрид Заха даде преднина на лондончаните в началото на второто полувреме и Йоан Уиса изравни две минути преди края на редовното време.

Палас е 13-и с пет точки, а Брентфорд се намира на деветото място с шест.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна