Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
6 предимства на носенето на сребърни бижута

Снимка: unsplash.com

Сребърните бижута могат да бъдат една от най-добрите инвестиции. Те се съчетават успешно с почти всичко, което носите. С огромният избор, който имате на разположение, ще откриете, че среброто е елегантен подарък за всеки повод. Освен това притежаването на актуални сребърни бижута е и обещание за качество за тези, които знаят за този прекрасен благороден метал.

Ето 6 предимства на носенето на сребърни бижута:

1) Среброто е трайно

Не потъмнява като другите метали, така че не изисква особена поддръжка, освен почистване на мръсотията и праха след носене. За да почистите сребърните бижута, просто използвайте топла вода и мек сапун, за да изчистите всякакви петна или натрупана мръсотия. Ако е необходимо, можете да използвате и паста за зъби, за да отстраните потъмняването!

2) Достъпни

Среброто е един от най-достъпните благородни метали, налични днес. Можете да намерите красиво сребърно бижу на достъпна цена, която ще се вмести в бюджета ви. Най-хубавото е, че не е нужно да се притеснявате, че то ще загуби стойността си с течение на времето, тъй като запазва стойността си оптимално.

3) Сребърните бижута могат да се носят с всяко облекло или цветова схема

Сребърните бижута се съчетават добре с почти всяко облекло, което носите - независимо дали е ежедневно, или модно. А благодарение на различните стилове, от които можете да избирате, бързо ще намерите това, което е подходящо за вас и за бюджета ви.

4) Вечна класика

Когато носите сребърни бижута, никога няма да се притеснявате, че те ще излязат от мода. Среброто има класически вид, който винаги ще бъде на мода. Сребърните бижута са чудесен начин да добавите блясък към облеклото си, без да изглежда, че се стараете прекалено много. Те могат да се носят с всякакво облекло и винаги ще изглеждат красиво, дори когато са съчетани с деним или тениска!

5) Среброто е хипоалергенно

Сребърните бижута могат да се носят от хора с чувствителна кожа и такива, които са алергични към други метали. Доказано е, че сребърните бижута имат положително въздействие върху ума и тялото, като намаляват нивата на стрес и повишават самочувствието. Всъщност е доказано, че носенето на сребърни бижута подобрява качеството на съня и намалява нивата на тревожност!

6) Страхотен подарък

Сребърните бижута също така са чудесен подарък за всеки, когото познавате и който обича сребърни бижута (а може би дори и за вас самите). Защо? Защото притежаването на сребърни бижута е обещание за качество за тези, които знаят за този прекрасен благороден метал!

Не случайно се споменава, че носенето на сребро има и предимства за здравето. Всъщност древните гърци са вярвали, че ако носите сребърни бижута, те ще ви предпазят от заболяване и дори ще ви помогнат да се излекувате по-бързо от нараняване или болест.

От векове среброто се използва за заздравяване на рани и предотвратяване на инфекции и е ключова съставка в много съвременни лекарства. То се използва и за лечение на различни кожни заболявания, включително екзема и псориазис. Използва се дори в превръзки за жертви на изгаряне!

Среброто е отличен проводник на топлина и електричество. Това свойство го прави полезно за широк спектър от приложения, включително за използване в електрониката и електрическите устройства. То е и мощен антимикробен агент, което означава, че може да убива бактерии, вируси и други микроби, които могат да причинят заболявания при хората.

Среброто е уникален метал, който привлича вниманието на дизайнерите. То е отлична алтернатива на златото и платината със същата елегантност. Освен това е по-достъпен от двата си конкурентни аналога. Ако сте в търсене на нещо ново, то със сигурност сребърното бижу е чудесен избор!


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна