Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как да разпознаете добрия облачен сървър?

Снимка: unsplash.com

Писна ли ви от бавно зареждащи се уебсайтове? Тогава, разбира се, е време да промените плана си. След като решите да преминете към облачен сървър, следващото нещо, което трябва да намерите, е добър доставчик на облачни услуги. На пазара се предлагат много доставчици. Ще ви кажем как да изберете най-подходящия доставчик сред тях. Следват точките, които трябва да имате предвид, докато избирате доставчик на подобни услуги, което само по себе си е избор, на който трябва да обърнете сериозно внимание

Фактори за избор на облачен сървър:

Сертификати и стандарти

Доставчикът на облачни услуги трябва да е спечелил индустриални стандарти и рамки за качество. Въпреки че тези стандарти и сертификати няма да ви помогнат да финализирате доставчика, това може да ви помогне да направите кратък списък с доставчиците от пазара и облачните услуги в България.

Най-новите технологии

Трябва да се уверите, че доставчикът е в крак с най-новите технологии. Освен това техните технологии трябва да съответстват на нуждите на вашата компания. Така лесно ще се ориентирате към кой е най-добре да се насочите в дългосрочен план.

Управление на данни и сигурност

Сигурността на данните е голяма грижа за всички потребители. Защото никой не иска да излага данните си на риск. Следователно трябва да потърсите доставчик, който следва чувствителността на данните и протоколите за криптирането им. Освен това имате право да знаете за местоположенията на центровете за данни, което ви дава избор и контрол върху това как и къде се съхраняват вашата много важна, а понякога и силно чувствителна информация. Не забравяйте да се уверите, че сигурността, предоставена от доставчика на облак, е в съответствие с вашите собствени политики и процеси за сигурност.

Отношения с доставчици

Предоставянето на облачна услуга изисква сложна мрежа от свързани компоненти и партньорства. Следователно трябва да проверите връзката на доставчика с продавачите, техните технически възможности, сертификати на персонала и т.н. Това може да ви даде допълнително спокойствие, че работите с професионалисти, което може и да ви помогне да приоритизирате някоя компанията през друга.

Надеждност и производителност

Друг важен фактор, който трябва да проверите при вашия доставчик, е надеждността. Това може да стане чрез проверка на тяхната производителност. За да научите повече за тях, просто прегледайте отзивите на клиентите. Ако можете, ще бъде добре да се свържете директно с тях, за да получите обратна връзка.

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да бъдете внимателни при избора на вашия доставчик на облачен сървър. Именно той ще ви помогне да бъдете по-добри в работата си, а и да удовлетворявате, както новите клиенти или потребителите на сайта, така и лоялните, които винаги се връщат.

Не се колебайте да направите консултация с горепосочения сайт, за да получите по-детайлна информация за услугите и предимствата от използването на облачен сървър. Бъдете в крак с новите тенденции, защото това е от голямо значение за всеки един бизнес в онлайн пространството. По какви критерии ще изберете вашия облачен доставчик и бихте ли направили предварителна консултация със специалистите в сайта?
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна