Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Кога е дошъл моментът да се обърнем към облачен хостинг?

Снимка: unsplash.com

Вашата ИТ инфраструктура работи ден след ден, обработвайки поръчки, доставяйки продукти и рационализирайки процесите. Но понякога може трафикът да се увеличи значително и да се създадат някои очаквани проблеми. Това сигурно се питате: „Как да разбера кога е време да се преместя в облака?“ Радваме се, че попитахте, защото в тази статия ще отговорим именно на този въпрос.

1. Хардуер (EOL) в края на живота или (EOSL) в края на експлоатационния живот

Ще дойде денят, когато вашият OEM доставчик на хардуер/софтуер ще спре да произвежда и поддържа вашето оборудване. Това увеличава разходите ви за поддръжка.

2. Имате увеличени разходи и престой

Престоят е скъп. Според Gartner, средната цена на прекъсване на мрежата е около $5600 на минута. Разходите за труд и експлоатация трябва да бъдат платени независимо от наличността на мрежата. Не само, че е скъпо в парично отношение, но спомените на клиентите са дълги и това ще повлияе на вашата марка. Възстановяването на вашата марка от неизпълнение на очакванията на клиентите отнема повече време от самия престой.

3. Вие въвеждате ръчно статичен IP адрес

Тази тема е малко по-техническа. Всяка част от оборудването, което притежавате, има това, което се нарича IP адрес. Този адрес го идентифицира с друго оборудване в мрежата.

В миналото всички адреси се задаваха на ръка и се проследяваха с електронна таблица. Днес те се задават автоматично от сървъри, използващи протокол за динамично конфигуриране на хост (DHCP). Това ви позволява да зададете IP адрес и конфигурация, въз основа на вашите правила, за всяко мрежово устройство. Ако трябва да настроите всичко това на ръка, това е знак, че вашата мрежа е остаряла и се нуждаете от Cloud хостинг с отлична бързина.

4. Физически признаци – В сървърната стая е горещо и шумно

Можете ли да изпържите яйце на вашия сървър? Добре, това е преувеличение, но сървърът, който работи много горещо, е индикация, че не е в добро здраве. Може да е пълен с прах или да има повредени компоненти. Повишеният шум е друг издайнически признак за остаряло оборудване.

5. Възникват проблеми със съвместимостта

Ако трябва да използвате заобиколни решения за актуализиране и конфигуриране на софтуер, най-вероятно имате наследена инфраструктура, която се нуждае от надграждане.

6. Увеличено време за управление на системата

Прекарвате ли все повече време в управление на компютърен хардуер и софтуер вместо в бизнеса си? Ако сте, трябва да знаете, че това само ще се увеличи с течение на времето.

Какви са предимствата на облачните услуги?

Търговски капиталови разходи за променливи разходи – Вместо да се налага да инвестирате сериозно в центрове за данни и сървъри, преди да разберете как ще ги използвате, можете да плащате само когато консумирате компютърни ресурси и да плащате само за това, което консумирате.

Възползвайте се от огромни икономии от мащаба – Чрез използването на облачни изчисления можете да постигнете по-ниски променливи разходи, отколкото можете да получите сами. Тъй като използването от стотици хиляди клиенти се агрегира в облака, доставчици като AWS могат да постигнат по-високи икономии от мащаба, което се изразява в по-ниски цени на разплащане.

Елиминирайте предположенията за вашите нужди от инфраструктурен капацитет. Когато вземете решение за капацитет преди внедряване на приложение, често в крайна сметка или седите на скъпи неизползвани ресурси, или имате работа с ограничен капацитет. С облачните изчисления тези проблеми изчезват. Можете да получите достъп до толкова голям или малък капацитет, колкото ви е необходим, и да мащабирате нагоре и надолу, както е необходимо, само с няколко минути предизвестие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени