Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Най-добрите шампоани за коса - топ 5

За да се справите с всеки един от тези недостатъци, в следващите редове ще откриете селекция от най-добрите шампоани за коса

Снимка: unsplash.com

Всяка жена иска здрава и плътна коса. Голяма част от дамите обаче се борят с различен проблем. Дали косата е склонна към омазняване, суха и изтощена, липсва ѝ обем, или цветът не се задържа след боядисване. За да се справите с всеки един от тези недостатъци, в следващите редове ще откриете селекция от най-добрите шампоани за коса.

Мазна коса

Честото омазняване на кичурите се дължи на свръхпроизводството на себум от мастните жлези на скалпа. Шампоанът Natura Siberica Certified Organic Volume & Freshness Shampoo разполага със състав, базиран на хидролат от малина и екстракт от бор-джудже. Първият компонент е богат на витамин C, който регулира секрецията и възстановява хидролипидния баланс на скалпа. Вторият съдържа аминокиселини и укрепва структурата на косъма, като го прави по-устойчив на външни влияния. Формулата е базирана на 97% натурални съставки, идващи от Сибир, за да запазят косата чиста за по-дълго време.

Против пърхот

Ако сте в търсене на качествени шампоани за коса против пърхот, то Bioderma Node DS+Anti-recidive, който можете да откриете в следния каталог https://makeup.bg/brand/39639/, е идеалният продукт за вас! Той ще повлияе ефективно дори върху пърхота, който се появява и изчезва периодично, за да го премахне завинаги. Специалният комплекс DSactiv ™ елиминира гъбичките, отговорни за появата на пърхот, а ексфолиращите съставки отстраняват мъртвите кожни клетки. Формулата му е обогатена с хидратанти, за да се предотврати дразненето и сърбежа. Благодарение на него най-накрая можете да се радвате на красива коса без несъвършенства!

Суха коса

Каквото и да се опитате да направите с нея, винаги изглежда изтощена и неподдържана. Затова се нуждае от терапия. L'Oreal Professionnel Liss Unlimited Prokeratin Shampoo е сред най-ефективните професионални шампоани за коса, от който със сигурност ще бъдете очаровани. С формула, базирана на кератин и обогатена с полезни масла, микроеелементи и витамини, този продукт възвръща гладкия, еластичен, мек и блестящ вид на кичурите по цялата дължина. Освен това, създава защитен филм, благодарение на който ще се сбогувате завинаги със сухотата и накъсването.

За обем

Ако мислите, че за да придадете обем на тънката коса е необходимо задължително посещение при фризьор и нищо друго няма да има същия ефект, то още един професионален шампоан от серията на L’oreal ще ви докаже обратното. L'oreal Professionnel Volumetry Anti-Gravity Effect Volume Shampoo действа, като образува невидима “мрежа”, която повдига кичурите от корените с помощта на салицилова киселина и калциеви кристали. Комплексът hydralight™ хидратира и запазва получения обем до следващото измиване.

За боядисана коса

Ако искате да запазите първоначалния постигнат резултат при боядисване за по-дълго време, тогава изключете сулфатите от ежедневната си рутина. Мицеларният, безсулфатен шампоан Schwarzkopf Professional Bonacure Color Freeze Sulfate-free Micellar Shampoo поддържа естественото pH на косъма и не отмива пигмента. Деликатните мицели почистват кичурите без да нарушават структурата им, а технологията Amino Cell Rebuild укрепва фибрите и поддържа еластичността на косъма.

Вече знаете на които продукти да доверите косата си и можете да ги намерите изключително бързо в каталога на MAKEUP.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна