Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият мач на Григор Димитров на US Open се оказа и последен

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна US Open след загуба във втория кръг.

Поставеният под №17 отпадна след загуба 6:7(7), 5:7, 3:6 от представителя на домакините Брандън Накашима. Нашият тенисист пропусна няколко възможност за пробив в първия сет, а в тайбрека направи 3 двойни грешки. След загубения първи сет като че ли бившият №3 в света загуби и интерес към мача.

И втората част бе със сходно развитие на първата - тенисистите продължиха да взимат сервис геймовете си, като при 2:3 Димитров стигна до точка за пробив, но не я осъществи. В следващия гейм той отрази два брейк пойнта и изравни до 3:3, а все пак след близо два часа тенис зрителите на корт №17 видяха загубен сервис, който за съжаление бе на Григор и доведе до 5:7 и изоставане вече с два сета.

Пробив на Накашима в шестия гейм на следващия сет сякаш пречупи окончателно българската звезда. От 2:2 в тази част американецът спечели три поредни гейма, а Димитров сервира за оставане в мача и успя да намали до 3:5, но гейм на нула за съперника сложи край на участието му след 3:6 и общо 2 часа и 26 минути игра на корта.

Хасковлията направи цели 41 непредизвикани грешки срещу 27 на съперника, а двойните грешки бяха 5 за българина, докато Накашима не направи нито една.

За американеца, който е с 50 места по-назад от нашето момче, това бе първа победа срещу световния №19.

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна