Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Манчев оглави ФК Хебър

Владо Манчев застана начело на родния си клуб.
Снимка: ПФК Хебър

Очакваната треньорска смяна в елитния Хебър (Пазарджик) вече е факт. Досегашният италиански наставник Фулвио Пеа ще бъде спортно-технически директор на клуба, а неговото място в ролята на старши треньор ще заеме Владимир Манчев. Манчев, бивш национал и нападател на клуба, до момента изпълняваше функции на първи асистент на италианския специалист.

Оттук насетне Фулвио Пеа ще осъществява цялата спортно-техническа власт, касаеща школата на Хебър, мъжкия представителен тим и дублиращата формация, а промяната цели подобряване на организационното състояние на клуба. Фулвио Пеа вече е бил в ролята на спортен и технически директор по време на работата си в италианските Лукезе (2005 г.) и Ливорно (2018 г.). Подобни функции той е осъществявал в китайския Дзянсу Сунин (2021 г.), както и в ЦСКА по време на престоя на Луиджи Симони (2001 г.).

В щаба на Владимир Манчев като асистенти влизат Кирил Божков и Спас Гигов, а треньор на вратарите остава Васил Василев. Божков и Гигов до момента работеха в школата на клуба, но и двамата са местни, добре познати на публиката и ще бъдат от полза на Манчев.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени