Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Златна роза" представиха специален брой на списание "ЛИК", посветен на фестивала

Специално издание на списание „ЛИК“, посветено на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“, беше представено днес във Варна. Новият брой на списанието събира информация и снимки от архивите на БТА, които разказват историята на фестивала от неговото начало през 1961 година до днес, когато се провежда 40-то му издание. На страниците на „ЛИК“ са публикувани и интервюта и анкети с видни наши кинотворци и киноведи. За един от акцентите в броя говори главният редактор на списанието, доц. Георги Лозанов:

Тази година БТА възстанови ежемесечното книжно издание на списанието за литература, изкуство и култура, чието съществуване започва през 1965 година.

Списание „ЛИК“ е носител на българската традиция, така, както и фестивалът на българския филм "Златна роза", чието 40-о издание започна вчера във Фестивалния и конгресен център във Варна - това заяви Кирил Вълчев - генерален директор на БТА. Той каза още, че и фестивалът, и списанието пренасят нашите традиции по европейския начин, чрез модернизация и съобразяване със съвременните условия. Даниела Стойнова разговаря с генералния директор на БТА Кирил Вълчев и за сътрудничеството с БНР:



По публикацията работи: Светлана Вълкова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна