Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия се класира за финалите, Англия и Германия си вкараха 6 гола

Капитанът на Италия Бонучи и съотборниците му ликуват след победата в Будапеща.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският шампион по футбол Италия е третият отбор, който се класира за финала на турнира Лига на нациите след Нидерландия и Хърватия.

В последния си мач от груповата фаза "адзурите" надделяха с 2:0 при визитата си на Унгария в пряк сблъсък за първото място в група 3 на Лига "А". Точни за селекцията на Роберто Манчини бяха Джакомо Распадори, който откри в 27-мата минута, и Федерико Димарко, който оформи крайния резултат седем минути след почивката.

С успеха Италия събра 11 точки от шестте си мача в групата и изпревари с една точка унгарците, които сензационно останаха на втора позиция, изпреварвайки тимовете на Германия и Англия.

Двата футболни великана направиха 3:3 на "Уембли" в другия мач, игран късно снощи. Срещата бе с протоколно значение и за двата тима и през първите 45 минути изглеждаше, че едва ли ще предложи нещо запомнящо.

През втората част обаче двата отбора показаха защо са смятани за едни от основните фаворити на предстоящото световно първенство в Катар и си размениха шест гола.

Илкай Гюндоган изведе Бундестима напред в резултата в 52-рата минута от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Хари Магуайър срещу Джамал Мусиала. В 67-ата минута Тимо Вернер комбинира с бившия си съотборник в Челси Кай Хаверц, който бе точен за 0:2.

След този гол Англия най-после се впусна в атака и използва по най-добрия начин силните си страни. Люк Шоу намали на 1:2 в 72-рата минута, а само три след това Мейсън Маунт изравни.

Домакините, които за пръв път играха домакински мач по време на управлението на крал Чарлз Трети, направиха пълен обрат в 82-рата минута, когато Хари Кейн бе точен от дузпа.

Хари Кейн бележи от дузпа за Англия за 3:2.

Англичаните обаче така и не успяха да задържат победата, тъй като в 87-мата минута Кай Хаверц с втория си гол в мача фиксира крайното 3:3.

След равенството Германия завършва на трето място в групата със 7 точки, докато Англия приключва с 3 и ще играе в Лига "В" в следващото издание на турнира.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна