Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцарец отстрани Ракетата на Бритиш Оупън

Рони О' Съливан
Снимка: Ройтерс

Александер Урсенбахер поднесе голямата изненада, след като отстрани Рони О‘Съливан с 4-1 фрейма в мач от квалификациите на ранкинг турнира по снукър Бритиш Оупън. Швейцарецът игра вдъхновено и елиминира световния номер 1 и действащ първенец на планетата още на старта на надпреварата.

Брейкове от 69 и 45 помогнаха на Урсенбахер да поведе с 2-0. Ракетата върна една партия и имаше възможност да възстанови равенството, но се провали и така световният номер 63 дръпна с 3-1, а след това затвори нещата в своя полза с брейк от 46. За Урсенбахер това бе трета победа от също толкова срещи с О‘Съливан в ранкинг турнири, като предишните две бяха на Уелш Оупън през 2019 и на Шампионата на Обединеното Кралство година по-късно.

В друг мач от пресявките, Джон Хигинс обърна Анди Хикс от 1-2 до 4-2 фрейма. Хикс направи сенчъри брейкове от 110 и 143, като между тях Вълшебникът се отчете със серия от 90. В четвъртата партия шотландецът изоставаше с 0-55, но разчистване от 81 възстанови равенството. Това се оказа и ключово за него, като серии от 132 и 88 му донесоха място в следващия кръг.

Джъд Тръмп направи серия от 139 за победата над Дзяхуей Съ с 4-1, докато Марк Алън наниза поредица от 105 при успеха над Стюарт Карингтън с 4-0. Джак Лисовски се отчете с три високи серии при победата си над Доминик Дейл с 4-1. Действащият шампион Марк Уилямс започна успешно защитата на титлата си с 4-1 над естонеца Андрес Петров.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени