Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банки от Уолстрийт плащат глоби за над 1,1 млрд. долара за нарушения при воденето на отчети

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестнадесет банки и брокери на Уолстрийт, включително водещи финансови институции като Goldman Sachs, Morgan Stanley и Barclays, се съгласиха да платят повече от 1,1 милиарда долара глоби по обвинения в "широко разпространени и дългогодишни пропуски" в техните практики за съхраняване на отчетна документация, обяви Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Финансовите институции признаха, че са нарушили федералните изисквания за водене на записи, обяви SEC след разследване, разкрило "широко разпространени комуникации извън официалните канали".

"Финансите в крайна сметка зависят от доверието. Като не спазват задълженията си за водене на записи и счетоводство, участниците на пазара, които обвинихме днес, не успяха да запазят това доверие“, посочи председателят на SEC - Гари Генслер в официално изявление относно обвиненията и наложените наказания.

Разследването, което стана публично достояние миналата година, разтърси Уолстрийт, коствайки работата на някои банкери и накара кредиторите да предприемат мерки срещу неразрешеното използване на приложения за съобщения (messaging apps) като WhatsApp и Signal.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна