Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

129 300 бюлетини бяха доставени за 10 МИР-Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

129 300 бюлетини бяха доставени днес за 10 МИР-Кюстендил, те бяха приети от екип на Областната администрация, откъдето по график ще бъдат разпределени и транспортирани още днес до 9-те общини за вота на 2 октомври.

Подготовката за изборите в региона върви съвсем нормално, каза областният управител инж. Александър Пандурски.

Има известно намаление в броя на избирателите за региона - на последния парламентарен вот са 130 116. Областният управител на Кюстендил инж. Алесандър Пандурски:

"129 300 бюлетини вече са на територията на град Кюстендил в областната администрация. Те ще бъдат разпределени в рамките на днешния ден и в утрешния ден ще бъдат предоставени на общинските ръководства, за да могат те да си ги подготвят и ги предадат а секционните комисии. Броят на секциите продължава да бъде същият - 285. Имаме две нови. 110 са тези, които ще работят само с хартиени бюлетини, 170 машини. Машините ги очакваме в петък. В петък ще съберем и демоверсиите, които сега са в общините и ще ги върнем на "Сиела". В събота по специални лъчове ще бъдат разпределени съответните машини в секциите заедно с раздаването на материалите в общините".

Снимки: Кирил Фалин

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна