Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов оглави ранглистата в своята категория

Кирил Милов
Снимка: bul-wrestling.org

Кирил Милов се изкачи на първо място в обновената ранглиста на Международната федерация по борба (UWW) на 97 кг, а Едмонд Назарян вече е на втората позиция в категорията си.

Милов, който спечели злато на Евро 2022 през пролетта и стана вицешампион на световните финали този месец, се изкачи с пет места до първото. Зад него втори е световният шампион Артур Алексанян, който победи българина на финала в Белград. 30-годишният арменец обаче вече играе селективно на турнири и през 2022 участва само на световните финали.

Едмонд Назарян пък се изкачи с цели 24 места при 60-килограмовите класици и вече е втори. 20-годишният български национал спечели две втори места на европейско и световно първенство тази година и остана само зад Жоламан Шаршенбеков в ранглистата. Именно борецът от Киргизстан победи Назарян на финала в Сърбия преди близо две седмици.

Останалите българи в топ 10 на категориите си са Георги Вангелов (шести на 61 кг свободен стил), Рамазан Рамазанов (осми на 70 кг), Али Умарпашаев (осми на 79 кг), Ахмед Батаев (пети на 92 кг) и Мими Христова (осма на 65 кг).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени