Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Танак води в Нова Зеландия с крехка преднина

От Танак е първи в класирането.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Естонецът От Танак с "Хюндай i20" води след втория ден на рали Нова Зеландия, 11-и кръг от Световния автомобилен шампионат (WRC).

Танак е лидер във временното класиране след 7 от общо 17 скоростни отсечки с време 1:36:48.6 час.

Надпреварата беше изключително оспорвана в изминатите 158.56 състезателни километра, като първите четирима финишираха в рамките на 7.2 секунди. 

Втори само на 2 десети от секундата, е Елфин Евънс (Великобритания) с "Тойта Ярис", трети на 6.7 секунди е защитаващият световната си титла от миналата година Себастиен Ожие (Франция) с "Тойота Ярис", а половин секунда зад него е водачът в генералното класиране за настоящия сезон Кале Рованперя (Финландия) също "Тойота Ярис".

Белгиецът Тиери Нювил с "Хюндай i20", който спечели предишното състезание от календара  - рали "Акрополис" в Гърция, имаше проблеми в първите скоростни отсечки и на два пъти се завъртя на трасето, след като загуби контрол върху автомобила, но след корекция в окачването успя да стабилизира карането си и завърши деня на шестото място с пасив от 45.6 секунди. Нювил е  трети в общото подрежданет за 2022 година след Рованперя и Тенак.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна