Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детското отделение УНГ в ИСУЛ посреща малките пациенти с нов кът

То е единственото специализирано у нас за лечение на деца с тежки отити и усложнения в областта на УНГ

Децата вече ще се чувстват още по-уютно по време на престоя си в Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Благодарение на фондация „Ангели за България“, която обединява наши сънародници, живеещи в чужбина, клиниката има напълно обновен детски кът, който ще зарадва малчуганите с много нови играчки и забавления.  Настолни игри, влакче, детска кухня, книжки и различни плющени приятели ще помогнат на малките пациенти и техните родители престоят им в детското отделение да е по-забавен.

Наскоро отделението получи от доброволците от Фондация „За Доброто“ и таблети, на които безплатно е качена платформата „Уча.се“, за да могат малките ученици да не изостават в уроците докато са в болницата. Дарението беше част от тяхната кампания „Приказка за оздравяване“.


Детското УНГ отделение към Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е уникално по рода си за България.  То е единственото специализирано у нас за лечение на деца с тежки отити, ларингити, усложнения, свързани с трета сливица, вродени аномалии в носната кухина, както и такива с чужди тела в дихателните пътища. Над 500 малчугани от цялата страна преминават през него на година. 

Към клиниката функционира Национален референтен център за кохлеарна имплантация при деца. Той на практика е единственият, в който се поставят кохлеарни импланти на бебета с вродена загуба на слуха. 


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия