Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Важното е разумът да надделее, светът е война

Снимка: БГНЕС
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в 78 СУ "Христо Смирненски", София.

"Този хаос, този рекет върху българите трябва да престане. Вчера и онзи ден започнаха да излизат далаверите на управляващите. Когато всичко стане ясно какво се прави и малкото останали да гласуват за тях ще се отвратят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В света е война, ясно позициониране. Разбирам от колегите политици, които бягат и се крият, избягват темата, но следващите месеци това ще е основна тема. Ясно сме заявили, че при тази агресия и война с ясен агресор Путин, не руският народ, при този фарс на референдумите, България трябва да е ясна, категорична и точна за мястото си, където се намира – в ЕС и НАТО. Влизането в еврозоната трябва да е първа и най-важна задача, – каза Борисов. – Иначе сме основен производител на ток и храни, можем да храним Балканите, да изнасяме енергия, дава се огромна възможност за водни централи за каскади и какво ли не. Парите по ПВУ трябва да се насочат по правилните места, именно в енергията, където в следващите години ще е най-важно, каза Борисов.

Енергетика, еврозона, съдебна реформа, диверсификация от "Газпром" – това според Борисов са основните теми.

"Ако политиците продължават да се правят, да се водят от егото си и да не се съобразяват с хората, които са гласували, накрая няма никой да отиде да гласува. Реваншизъм мога да им обещая, че няма да има.

Важното е разумът да надделее, светът е война, категоричен е Борисов. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.