Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС с кампания в помощ на лекарите, които търсят работа и лечебните заведения, които набират персонал

Снимка: БЛС

На специално разработена секция на сайта на БЛС под надслов: “Кариери” ежедневно ще се публикува информация за свободните работни места за лекари в страната.

Всички лечебни заведения, медицински центрове, Общини от цялата страна, РЗИ и други, могат да подават обявите си за вакантни места към централата на БЛС, а информацията ще се публикува безплатно на сайта на БЛС.

Публикувани на едно място всички обяви ще бъдат от полза за търсещите работа лекари, които бързо могат да намерят необходимата им информация.

Обявите ще се публикуват за срок от един месец. След неговото изтичане, ако обявата все още е актуална и трябва  да бъде подновена е необходимо  да позвънят на тел: 0898 48 35 97 или да изпратят имейл до лекарския съюз.
Първите болници, търсещи лекари вече са обявили свободните си места. Днес от МБАЛ „Света Анна – Варна“ АД са подали информация, че търсят да назначат 18 лекари, сред които клинични лекари, патоанатоми, ортопеди, педиатри, неонатолози, пневмолози, хирурзи, сред които детски, съдови и гръди хирурзи.

СБАЛ по Пневмо-фтизиатирчини заболявания в Бургас също търси да назначи 4- ма лекари в областта на фтизиатрията.



По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени