Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От ОССЕ представят наблюденията си от изборния процес

Снимка: Ани Петрова

Представители на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще представят наблюденията си от изборния процес вчера. 
В предварителния си доклад наблюдателите от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа отбелязаха, че президентът Румен Радев и неговото служебно правителство са "разпознаваеми" в предизборната кампания. 

Мисията е от 130 краткосрочни наблюдатели, които работиха на терен в изборния ден, както и 24 дългосрочни политически анализатори и наблюдатели, които са у нас от края на август. Те правят анализ на предизборната кампания, медийната среда и всички процеси, свързани с организацията и протичането на предсрочния парламентарен вот. Още при пристигането си в България от мисията подчертаха, че в мандата й е единствено да наблюдава вота, но не и да влияе върху процесите в него. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.