Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиция с ГЕРБ няма да правим… категоричната позиция на Андрей Гюров от ПП

Снимка: БГНЕС

Коалиция с ГЕРБ няма да правим, категоричен бе Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", настоя той пред Нова тв.

По думите му по този начин ПП не бяга от отговорност, а и не те искали да се стигне до вчерашните избори и до поредния фрагментиран парламент.

"Не сме в политиката с единствена цел управление. Можем да отстояваме нашите принципи и като опозиция. Готови сме и за двата варианта", подчерта Гюров.

Според него не само името на Бойко Борисов ги спира да направят коалиция с ГЕРБ, а и политиките, водени от партията, които не съответстват с техните.

"Отговорността пада върху партия ГЕРБ – да поеме кормилото и да се опита да състави правителство. Ние ще си направим изводите и ще си вземем поуките от този резултат и в дългосрочен план ще си поправим грешките", посочи той.

По думите му изборите на 2 октомври са били в положителна насока за ПП, като уточни, че това е първият истински резултат, който говори за промяна на политическата сцена в България.

"Българският избирател даде своя знак към политическите партии. При връчването на първия мандат виждаме, че има ясна преднина, която дава възможност на ГЕРБ да се опитат да съставят правителство", заключи Андрей Гюров.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!