Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има нов водач в класирането на Първа лига

Любослав Пенев се нуждае от равен в Пловдив, за да поведе ЦСКА 1948 в класирането.
Снимка: БГНЕС

Последните три мача от 12-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, като три отбора имат шанс да завършат деня на първото място в класирането.

От 15:00 часа третият в подреждането Локомотив (Пловдив) посреща втория ЦСКА 1948. И двата тима се представят солидно от началото на сезона, като отборът на Любослав Пенев има 23 точки, докато "смърфовете" на Александър Томаш са с точка по-малко, но и един мач по-малко. Лидерът в класирането Лудогорец също е с актив от 23 точки, така че равенство ще изкачи поне временно ЦСКА 1948 на върха, докато пловдивчани могат да станат първи с успех на "Лаута".

От 17:30 ЦСКА София посреща Пирин на стадион "Българска армия" в първия си мач след болезненото поражение от Левски в дербито. "Армейците" са с 22 точки и два мача по-малко от ЦСКА 1948, така че също имат всички шансове да посрещнат вторник на първото място. От своя страна "орлетата" имат само една победа в 11 мача през кампанията и отчаяно се нуждаят от точки, тъй като се намират на 14-то място с едва седем точки.

В късния мач от 20:00 часа Берое приема Левски в Стара Загора. "Сините" са вдъхновени след успеха във Вечното дерби и нова победа ще ги доближи до челните места, като в момента те заемат осма позиция с 18 точки, но са изиграли два мача по-малко от Лудогорец. Заралии са колебливи през този сезон и са на 10-то място с 11 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени