Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативната комисия промени наказанието на ПФК Левски

Привържениците на Левски ще бъдат на мача с Ботев (Пд).
Снимка: БГНЕС

Апелативната комисия на БФС промени наказанието на ПФК Левски и заменя игра пред празни трибуни с частично затваряне на стадиона. Променената санкция влиза в сила незабавно, а сините ще затворят централната си трибуна на Сектор А за мача с Ботев (Пловдив) от 13-ия кръг на Първа лига.

Решението беше съобщено лично от председателя на Апелативната комисия доцент Валери Апостолов.

"Апелативната комисия по член 66, алинея 2 от Дисциплинарния правилник за сезон 2022/2023 изменя решение на Дисциплинарната комисия на БФС в частта, касаеща забрана за игра пред публика като го заменя с частично затваряне на стадиона. Затваря се сектор А без закритите помещения и ВИП-зоните. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване", каза още доцент Апостолов.

Той допълни, че наказанията на Левски в частта за използване на пиротехника (факли, димки, бомбички) и други хвърлени предмети, остават в сила.

Апостолов заяви, че самата Дисциплинарна комисия на БФС е взела своето решение напълно правилно на базата на предоставените доказателства. Но също така физиотерапевтът на ЦСКА София Иван Христов не е предоставил медицинско свидетелство за нараняване. В същото време пред журналистите беше показана снимка на крака на Христов, на която не се вижда нищо като последствие от хвърлената бомбичка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна