Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов е на четвъртфинал в Испания

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Втората ни ракета Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в Аликанте (Испания) от категория 80.

В мач от втория кръг четвъртият поставен българин спечели с 6:4, 6:4 срещу британеца Били Харис. Двубоят продължи 91 минути и въпреки че вкара само 52 процента от първите си сервиси, Кузманов нямаше големи проблеми в срещата.

29-годишният пловдивчанин направи пробив още в първия гейм на мача, който се оказа и единственият в целия първи сет. Кузманов продължи да контролира играта и във втората част, в която проби за 3:2 гейма.

Тук дойде и единственият по-добър момент за Харис, който е номер 290 в световната ранглиста. Британецът върна пробива, за да изравни при 4:4 гейма, но още в следващия гейм българският тенисист отговори с нов брейк, който му павира пътя към втора поредна победа в Аликанте.

С победата Кузманов си осигурява 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за световната ранглиста, където е на 172-ото място тази седмица.

На четвъртфиналите Мико срещу седмия поставен Фабиан Марожан от Унгария.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна