Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович даде само 2 гейма на чилиец

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер 1 в света при мъжете Новак Джокович стартира с категорична победа участието си на тенис турнира от категория АТР 500 в Астана, Казахстан. 

Сърбинът разби Кристиан Гарин от Чили с 6:1, 6:1 за малко над час игра.

Джокович, който загря за надпреварата с титла в Тел Авив, проби подаването на чилиеца още в първия му сервис гейм. До края на сета той направи още два брейка за комфортното спечелване на частта. Във втората сценарият и резултатът се повториха, като този път Ноле се задоволи само с два пробива.

35-годишният тенисист изигра страхотен мач на собствен сервис, като загуби четири точки на първи сервис и едва две на второ подаване за целия мач. Освен това, той така и не се наложи да отразява точка за пробив. В спор за място на 1/4-финалите четвъртият в схемата ще играе с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Един от четвъртфиналите в горната половина е вече ясен. Френският ветеран Адриан Манарино отстрани след обрат с 3:6, 6:1, 7:5играещия като „щастлив губещ“ Давид Гофен, елиминирал в първи кръг световния номер 1 Карлос Алкарас, в три сета. В последните осем на турнира той ще играе с петия поставен Андрей Рубльов.

Отпадна и шампионът от турнира в София Марк-Андреас Хюслер. Швейцарецът загуби с 0:6, 2:6 срещу Емил Русувуори от Финландия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна