Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов допусна обрат в Аликанте

Димитър Кузманов
Снимка: Alicante Ferrero Challenger

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в Аликанте (Испания), който е от категория 80.

Българинът, който е номер 172 в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се на 13 места зад него унгарец Фабиан Марожан с 6:3, 5:7, 5:7 след два часа и седем минути игра.

Кузманов и в трите сета успяваше да направи ранен пробив, но само в първия успя да го задържи. Пловдивчанинът, който е номер 4 в схемата на турнира в Аликанте, поведе с 3:0 гейма в първия сет, което му стигна, за да вземе откриващата част с 6:3.

Мико изглеждаше на крачка от успеха още във втория сет, в който водеше с 4:2 гейма. Тогава обаче седмият в схемата Марожан успя да обърне хода на двубоя, печелейки пет от следващите шест гейма, за да изравни сетовете след 7:5.

В решителния трети сет Кузманов отново имаше инициативата в началото, когато поведе с 2:0, но веднага допусна да се стигне до изравняване. При 3:3 гейма българският тенисист отново имаше две възможности за пробив, но не се възползва от тях, а Марожан успя да затвори мача от първия си мачбол при 6:5 гейма в третия гейм.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени