Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джесика Пегула се класира за финалите на WTA

Джесика Пегула
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда  настилка в Сан Диего, щата Калифорния, който е от категория WTA 500.

Поставената  под номер 4 елиминира сънародничката си Коко Вандевег с 6:3, 6:1, а с победата тя си гарантира за първи път участие на сингъл във финалния турнир на Женската тенис асоциация  на осемте най-добри  през сезона, който стартира в края на месеца във Форт Уърт, Тексас.

Пегула допусна пробив в началото на мача, но след това взе 12 от следващите 14 гейма по пътя си към успеха срещу бившата тенисистка от топ 10 на световната ранглиста.

Друга представителка на домакините - Даниел Колинс, също продължава напред. Финалистката от Откритото първенство на Австралия надделя над италианката Мартина Тревизан с 6:2, 6:4. Тя поведе с 5:0 и спечели лесно първо сет, а  във втората част навакса ранен пробив пасив и стигна до крайния успех.

Квалификантката Дона Векич (Хърватия) продължи успешната си серия и също достигна четвъртфиналите след успех над бившата номер 1 в света Каролина Плишкова  (Чехия) с 6:3, 6:2. Тя започна силно и поведе с 5:1, за да спечели първия сет, а след това затвори мача със серия от четири поредни гейма.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна