Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даря Шаламанова продължава в Санта Марина

Даря Шаламанова
Снимка: БФТ

Квалификантката Даря Шаламанова се класира за четвъртфиналите на турнира от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина и с награден фонд 25 хиляди долара. 

19-годишната Шаламанова победи с 6:4, 4:6, 6:3 втората поставена Деа Харджелаш от Босна и Херцеговина в мач, продължил 1 час и 53 минути. Това е четвърта поредна победа за българката на турнира.

Шаламанова направи ранен пробив и удържа аванса си до края на първия сет, а във втората част отново реализира брейк в началото, но допусна обрат. Тя все пак стигна до успеха, след като взе четири от последните пет гейма в решаващата трета част на двубоя.

Така българската заработи 9 точки за световната ранглиста, където е №9521 сега, както и 672 долара, в търсене на втория си полуфинал през сезона в състезанията на ITF ще се изправи утре срещу Зейнеп Сьонмез (Турция).

Другите две българки допуснаха загуби днес.

Държавната шампионка на открито за този сезон Зиновия Ванева загуби от Кристина Дмитрук (Беларус) с 1:6, 0:3 и отказване заради болки в дясната ръка, а 15-годишната националка Йоана Константинова беше елиминирана от осмата поставена Илона Гиороайе (Румъния) с 3:6, 1:6.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна