Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море - Арда в битка за топ 6

Отборите на Черно море и Арда ще игрият днес на "Тича" срещата си от 14-ия кръг на първа лига
Снимка: архив

Два мача от 14-ия кръг на първа футболна лига ще се изиграят днес. От 17 и 30 часа Локомотив София е домакин на Ботев Враца. Тимът на Станислав Генчев е амбициран да се върне към победите след загубата с 2:3 от Хебър преди седмица. Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес определи група от 18 футболисти, които отпътуваха за столицата след тренировката в четвъртък, за визитата на Локомотив София. Мирослав Маринов е с контузия, а Луис Фелипе Соарес продължава да се възстановява от травма. Локомотив има 21 точки, докато Ботев е с 10 точки по-малко.

Черно море приема състава на Арда от 19 и 45 часа във Варна. Треньорът на Черно Илиан Илиев остави извън състава за мача с Арда Даниел Димов и Лъчезар Йорданов. Капитанът Димов се възстановява от операция, а Йорданов е контузен. Заради наказание за натрупани жълти картони срещата пропуска Матеус Клементе. В групата се завръща Мазир Сула, който не попадна сред 18-те за гостуването на ЦСКА 1948.

Черно море е на 7-то място в класирането с 23 точки от 12 мача. Варненският тим има и среща по-малко, заради отложения мач срещу Левски. Арда пък е на 9-то място във временното класира с 21 точки от 13 двубой.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна